Skogens stigar
2013-07-12 21:59

Motiven finns ofta rakt framför oss. Jag har alltid tänkt på det, orden stämmer till 100%. Ändå vill jag planera in de flesta kort. Speciellt korten på blommorna, jag vill fånga speciella vinklar, färger och detaljer. Korten på hundarna är självklart svårare att planera in, de rör sig, hör saker, vill göra saker etc. När jag fotograferar djur, måste de inte i mina ögon titta in i kameran för att kortet ska anses vara bra. Personligen kan jag känna att bilden i sig kan ha en betydelse när hunden kollar bort, åt sidan eller uppåt. Jag har under många år gått på samma stigar, på vintern, våren, sommaren och hösten. Men jag har sällan tänkt på att stigarna i sig är ett perfekt motiv. Varje gång jag ser ett kort på en stig eller ett träd, slås jag av hur fotograferna fångar olika känslor. Och idag, bestämde jag mig för att försöka fånga min känsla i naturen. Nämligen frihet. Känslan av att få vara sig själv, gå i sina tankar, spendera tiden enbart till egna intressen utan att fokusera på några andra. Hundarna är i många fall mina trogna kompanjoner, som följer mig på stigarna och är också de enda jag vill prata med och följa med blicken. Jag känner mig fri.  

Jag och Zingo gick troget ner till vårt kära Herkules, kameran var redo och jag var inställd på att bara ta korten. Inte tänka alltför mycket. De folk som passerade mig där jag satt på huk och Zingo tätt intill, måste undrat vad jag höll på med - vilket jag är van vid, då jag ofta lägger mig platt på mage och knäpper bild efter bild året runt - men jag fortsatte utan att lägga energin på att se bra ut under fotograferingen. Nu när jag kollat genom bilderna, kan jag snabbt konstantera att jag är nöjd. Mer än nöjd! Jag hoppas bara att ni andra får någon känsla då ni ser bilderna. Friheten var min känsla, kanske märks det genom öppna landskapen och bilderna där Zingo lugnt sitter och kollar ut på.. tja, vad han nu tittade på. (Bilderna)

Det är med stor sannolikhet, att jag precis utökat mitt "motiv intresse och vet att jakten på ett nytt.. precis börjat..

Ska också meddela att jag ändrat i "om oss" och lagt upp bilderna i galleriet!


4 kommentarer
Namn: Erica
Tidpunkt: 2013-07-12 22:47
Åh vad jag blir glad när jag läser dina inlägg! Du skriver så glatt, enkelt och man får en bild i huvudet av vad ni gjort! Min pappa brukar ta kort på naturen, stigar och skog, förstår precis vad du menar med känslor! Och dina bilder ger mig också känslan frihet, men jag blir också glad av dem!
Zingo är så himla fiin, han ser fri ut han också på ängen!

Namn: Ella
Tidpunkt: 2013-07-13 09:21
Helt rätt! Motiven finns framför oss hela tiden! :-) Underbara bilder, som vanligt jag får känslan av.. sommar, värme och frihet som du sa! Krama sötnosarna från mig!
Namn: Isabell
Tidpunkt: 2013-07-13 21:56
Var inne och kollade på förändringarna, tycker det blev snyggare! Häftigt med trappan, ovanligt och roligt på samma gång! Det var ritkigt fina kort på stigarnasom du tagit, man kunde se sig själv gå där! Och måste säga att bilden på Zingo här ovan är jätte vacker!
Namn: Siri
Tidpunkt: 2013-07-15 19:18
Jätte fin sida med vackra bilder och super söta hundar!
Namn:  
Hemsida:  
Kommentar:  
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

Skriv av koden:  
Besökare idag: 0 | Denna månad: 0 | Totalt: 4119