Juni månad och regn
2013-06-29 16:49


En lördag morgon, en dag fri från jobb och ägnad till att spendera dagen utomhus. Jag tänker mig att när ögonen öppnas, möts jag av en skinnande sol som letat sig in mellan gardinerna i sovrummet, fågelkvitter utanför fönstret och en behaglig värme då man slänger av sig det varma täcktet. Drömma kan man ju alltid göra. Istället för det önskade vädret, mötes jag av ett hyfsat mörkt rum, vatten som hördes slå ner på plasttaket vid terrassen och det var ingen behaglig vind som letade sig in.

Min första tanke var: Vad hände med det underbara vädret vi hade i maj? Strålande sol dag in och dag ut, det regnade så gott som inget. De månaderna vi faktiskt vill ha värme och sol, brukar erbjuda oss mindre värme och sol här och där. Just nu håller jag tummarna att mina fyra semesterveckor, inte kommer regna bort - någon dag kommer det självklart vara fin, kanske till och med flera dagar - men det typiska sommarvärdet i Sverige brukar ju ge oss fint väder de dagar vi jobbar och mindre fint de dagar vi är lediga.. Kanske borde jag leta runt på internet eller i någon antik bok, hur man gör soldans? Regndansen verkar ju fungera otroligt bra, har jag fått höra i alla fall!

Zacco var iväg på hundutställning idag, jag följde tyvärr inte med men fick goda nyheter om att allt gått jätte bra! Han fick mycket beröm för sin päls, gång och vackra ansikte. Domaren nämnde inget om den lilla tand som sticker ut, pytte pytte lite. Under tiden lilleman befann sig i ringen, låg Zorro hemma i soffan och levde livet som en softpotatis medan jag och Zingo gick en lång promenad i skogen. Kameran lämnads dock hemma, då det hängde regn i luften. Jag tog dock ett kort på en stolt Zingo som hittade en ny sten att hoppa upp på (bilden finns här, samt övriga bilder från dagen). Vi hade kommit lite mer än halvvägs när jag kände vattendropparna falla ner på mina bara knän och såg en efter en glida ner över Zingos regntäcke. Vi gick där i regnet och ibland slängde Zingo en blick mot mig som jag antar betydde "Regn som regn, sucka inte!" för han är ute i alla väder, oavsett kylan, värmen, blåsten eller regnett. En liten utehund helt enkelt. De två andra är inte lika pigga på utomhusvistelesen.

Dagen verkar ialla fall sluta bättre än den började, för nu när jag sitter här och skriver, ser jag att solen tittar fram betydligt mer och mer. Kanske hinner vi med en snabb kvällspromenad innan jag och Henrik ska kila iväg till bion!

Ha det så bra i värmen/solen/regnet!


3 kommentarer
Namn: Viktor
Tidpunkt: 2013-06-29 19:36
Hahha jag får inte nog av dina inlägg när du skriver! De är klockrena, roliga och så sanna! Jag hade dock sol utanför mitt fönster hela dagen! Kollade precis på bilderna, jätte fina, som alltid Gillar den bilden du har här ovan, skit fräck!
Namn: Ella
Tidpunkt: 2013-06-30 11:27
Haha vilken härlig inledning! sååå fina bilder!! Och söta lilla Zingo som ser så stolt ut!
Namn: Olivia
Tidpunkt: 2013-06-30 19:05
Åh vilka vackra blomster bilder! Vi har haft regn oavbrutet senaste veckan känns det som.. :/
Namn:  
Hemsida:  
Kommentar:  
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

Skriv av koden:  
Besökare idag: 0 | Denna månad: 0 | Totalt: 4119