Kristin Carlsson

Jag är en väldigt aktiv, pigg, glad och oftast positiv tjej på 18 år. Fotograferingen och hundarna är bara två exempel på alla mina intressen. Men det är dessa två saker som jag lägger ner mest tid på.

Intresset för hundar har alltid funnits. Men jag vet inte när tankarna om att vilja ha en hund började. Det enda jag vet, är att det var en julaftonskväll som alla barn  fick beskedet om att vi skulle få en till liten familjemedlem. Nämligen en hund. Man kan inte med ord beskriva lyckan som jag kände, spänningarna och alla förväntningar. Det var bara en ren glädje som spred sig genom hela kroppen.

Zorro, Zolbiets Alfie Little, blev familjens första hund. Längtan efter honom var enorm. Vi besökte honom flera gånger och man ville inte lämna kvar honom. Men eftersom han var så extremt liten, fick väntan dröja lite mer. När vi äntligen fick hem honom, gick man runt på tå för att inte göra något som han skulle finna underligt eller läskigt. Allt man gjorde var av ren försiktighet. Två år senare, tog familjen ett gemensamt beslut om att skaffa en till. Denna lilla kille är Zorros halvbror och fick namnet Zingo, Zolbiets Charming-Zingo. Nu hade man också mycket mer erfarenhet, vilket underlättade allt. Han är rena rama motsattsen till Zorro. Hela han är kraftigare byggd och har ett mer "vågat" sätt.

De olika aktiviterna för hundarna var från början inget som jag fokuserade på. Men man kommer ingenstans om man inte provar på. Och det som jag och vovvarna fastnade för, var hunduställning och agility. Jag och Zorro tävlade i flera år. Vi åkte runt till olika ställen och gick i alla möjliga ringar, stora som små. Men Zorro tröttnade när han var runt sex år gammal. Så vi bestämde oss för att lägga ner det. Men min ena bror och Zingo fortsatte några år till.

Vi var nöjda med att ha två helt underbara killar och det fanns inte ens i våra tankar om att skaffa en till. Visst, såg man en liten valp på Zolbiets kennel så smälte man, men tanken om att faktsikt köpa en, fanns inte.

Tills förra året. Då lilla Zacco, Zolbiets KeepOnDanzing, behövde en foderfamilj. Han påminer ganska mycket om Zingo, vilket gör att de kan leka i oöndliga timmar utan att tröttna. Zacco är, precis som våra två andra, extremt söt och vi ville såklart även testa att ställa ut honom. Men vid den här tiden har mitt fotointresse tagit en större roll. Det blev därför min bror, Henrik, som blev den som ställde ut Zacco. För att vara så liten har det gått otroligt bra!

Att familjen skulle gå från att inte ha någon hund alls, till att vi idag har 3st, känns fortfarande helt otroligt. Lyckan är fortfarande enorm.


Skapa en gratis hemsida du också!
Surfa till Cybersite.se och skapa ett konto för att komma igång med en färdig hemsida direkt.